Hypnotherapie & Counselling

Omgeving Leiden en Utrecht

Hypnotherapie is een therapievorm die verder gaat dan counsellen en waarbij het denken minder belangrijk is. Bij hypnotherapie werk je met het onbewuste, waarin alle ervaringen liggen opgeslagen.

Zo krijgt je toegang tot een diepere laag in jezelf en kom je dingen te weten waarvan je je niet bewust was of maar voor een gedeelte. We gebruiken daarbij trance, een toestand waarin je precies weet wat er gebeurt en wat er gezegd wordt. Je bent dichter bij jezelf en je kunt beter contact leggen met je gevoel.

Het is met deze vorm van therapie mogelijk om trauma’s uit het verleden te verwerken. Trauma’s kunnen ernstige ervaringen zijn, zoals het plotseling verliezen van een dierbare door een ongeluk, zelfdoding of ziekte. Maar er kunnen ook minder ‘zware’ gebeurtenissen in je leven hebben plaats gevonden, waardoor je nu reageert zoals je reageert. Waardoor je problemen kunt ervaren met jezelf en met je omgeving. Hypnotherapie is uitstekend geschikt om aan jezelf te werken, ervaringen te verwerken, destructieve gewoontes (roken, alcoholgebruik, drugs) te veranderen of pijn bij ziektes te verminderen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd