Aanbevelingen cliënten

Na de bevalling van mijn eerste kind is er ontzettend veel angst komen bovendrijven die mijn dagelijks leven beheerste. Alice heeft mij, met verschillende technieken waaronder EMDR en hypnotherapie, geholpen de angst te onderzoeken en ‘uit te doven’. Juist die combinatie heb ik als prettig ervaren. Het maakte de begeleiding goed afgestemd op mij en mijn klacht. De angst is naar de achtergrond verdwenen. Het is niet helemaal weg, maar ik kan er nu goed mee omgaan omdat mijn vertrouwen is gegroeid. Als fijne bijkomstigheid zijn ook de dynamieken in mijn gezin van herkomst verbetert. Ik heb de begeleiding van Alice als heel prettig ervaren. Het voelde veilig, was diepgaand én we hebben ook hard kunnen lachen.
Anna

 

Waar het met andere therapieën niet lukte om mij te helpen, lukte het met hypnotherapie wel om verder te komen. Het was erg fijn om de sessies te doen met Alice.
Kim 
Van te voren niet gedacht dat de sessies bij Alice mij zoveel zouden brengen. Ik kwam in eerste instantie voor support bij afvallen maar dat werd algauw een grote ‘schoonmaak’ van allerlei ballast uit verleden en heden. De sessies waren mooi, indrukwekkend en soms heftig, intens en confronterend. Maar wat is het goed geweest en wat ben ik dankbaar dat ik dankzij de hypno-sessies, EMDR en daarnaast de luchtige, nuchtere coaching gesprekken heerlijk schoon schip heb kunnen maken. Ik gun het iedereen om op deze manier ‘aan jezelf te werken’.
Laura 
Beste Alice, Precies een jaar geleden hadden we onze eerste afspraak. Wat ben ik blij dat ik die stap toen gezet heb! Inmiddels ben ik 27 kilo lichter. Durf steeds meer het strakke schema (van Petra zelf) los te laten. Gaat goed! Dank voor je behandeling! Zonder was dit nooit gelukt!
Ik moet er nog aan toevoegen: mijn medicatie tegen hoge bloeddruk heb ik kunnen afbouwen. Groet Petra
Petra 
Alice heeft mij goed geholpen met het verwerken van een moeilijke periode met mijn zoontje. Zij heeft hiervoor oa gebruik gemaakt van hypnose en later ook van EMDR. De gesprekken die we daarnaast hadden waren prettig en steunend. Het heeft mij erg geholpen om alles beter te begrijpen en te verwerken. Ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak, en zou haar zeker aanraden!
Suzan 
Nadat ik vorig jaar op een dieptepunt in mijn leven was gekomen, kwam via via Alice op mijn pad.(toeval bestaat niet) Na een niet verwerkt seksueel misbruik in mijn jeugd gewelddadige verkrachting , niet verwerkt verlies (rouw) een zeer groot minderwaardigheidscomplex zag ik geen mooie momenten meer in het leven. Terwijl ik er door omringt ben. Na meerdere gesprekken, hypnose, en emdr in de rustgevende praktijk ruimte naast de molen is het Alice gelukt om mij er beter uit te laten komen, ik sta een stuk sterker en zelfverzekerder in het leven. Ik tel nu mijn vele zegeningen. Waarvoor ik zeer dankbaar ben. Ik kan Alice van harte aanraden.
Corrij 
Rouwtherapie Ik wil je heel erg bedanken voor de begeleiding die ik afgelopen jaar van jou hebt gekregen. Het heeft er voor mij voor gezorgd dat ik veel bewuster met het overlijden van mijn broer ben omgegaan. Ik kan sinds kort ook weer aan de leuke momenten denken die er zijn geweest.
Anne 
Mijn bezoeken bij Tussen de Wilgen hebben veel in beweging gezet. Bedankt Alice voor de veilige plek die je me geboden hebt, inzichten die je me hebt helpen zien en al dat wat je hebt losgemaakt met jouw open een liefdevolle persoonlijkheid. - Suus - Oktober 2020
Ik heb je sessies ervaren als een fijne, vertrouwelijke omgeving waar ik alles kwijt kon. Ik voelde me vrij om mijn gevoelens te delen en je hebt me goed geholpen om dingen op een betere en positievere manier te bekijken. Door jou ga ik nu vol vertrouwen de toekomst in, wat die ook mag brengen.
Karin
Thema afvallen "Alice, bedankt voor de fijne momenten tijdens mijn therapie. Ik heb het als zeer prettig ervaren. Stiekem vind ik het jammer dat de sessies zijn afgelopen, dus mocht ik je nog eens nodig hebben dan kom ik zeker terug. Voor nu, ga ik aan de slag met mijn betere ik, bedankt!
Aly " 
‘Ik heb de gesprekken die we hebben gehad zeer waardevol en prettig ervaren , mede daardoor heb ik de draad weer op kunnen pakken, en het leven weer van de zonnige kant leren zien.’
Jan  
Al heel lang was ik bezig met afvallen, weer aankomen, weer wat afvallen om daarna weer aan te komen. Tot de grens voor mij bereikt was en ik op zoek wilde naar een oplossing waarmee ik dit probleem bij de kern kon aanpakken. En daarbij was ik bij Alice helemaal aan het goede adres. In meerdere sessies waarin we met verschillende methoden tot de/mijn kern kwamen, kwam ik tot heel veel nieuwe inzichten. Dit gecombineerd met de verschillende invalshoeken, de vragen die Alice je stelt en de soms hele praktische adviezen die zij geeft, is er voor mij een nieuwe basis gelegd in de omgang met eten. Ik ben haar erg dankbaar!
Bart 
Na vele diëten (sommige succesvol, andere minder) bleef ik overgewicht houden. Via via kwam ik op de website van Alice terecht. De virtuele maagband sprak mij meteen aan. Ik had behoefte aan een steuntje in de rug en hoopte dat dit mij zou gaan helpen. Nu bleek in mijn geval niet de virtuele maagband maar vooral de EMDR-therapie het steuntje in de rug te zijn. Mijn 'zwakke" momenten verdwenen. Dat was fijn om te merken. Maar het aller belangrijkste was dat na 6x een sessie gehad te hebben er bij mij van alles veranderde. De sessies hebben mij onverwachte inzichten gegeven en mij vooral weer eigenaar gemaakt van mijn eigen handelen. Ik had namelijk veel 'zwakke' momenten. Bijvoorbeeld: ik heb zorgen-ging ik weer extra snaaien-,het is weekend-ging ik met chips en wijn op de bank...enz, enz. Door de sessies kwam ik tot een aantal inzichten: ik had "verslavingsgedrag" (eetverslaving) Ik legde de verantwoordelijkheid vaak buiten mijzelf (slachtoffergedachten) Ik had geen vertrouwen meer dat ik zelf zou kunnen afvallen. Ik had last van "oude zorgen" (die niet van mij waren maar waar ik wel last van had) Ik kijk met een goed gevoel terug. Het was een rijke ervaring waar je écht wat aan hebt. De kilo's zijn er nog niet allemaal af maar ik heb er vertrouwen in dat dat komt. Ik heb geen haast meer (in het verleden moesten de kilo's er toch altijd te snel af van mijzelf) en ik begrijp mijzelf stukken beter! Dat is op zichzelf al goud waard!”
Karin 
"Op zoek naar ondersteuning voor het beter omgaan met mijn gevoeligheid voor alcohol (of toch verslaving?) kwam ik uit op hypnotherapie. Een mail gestuurd naar drie hypnotherapeuten en uit de antwoorden sprong die van Alice de Wit van Tussen de Wilgen er het meest (voor mij) uit. Duidelijk, met gevoel en open. Na een anderhalf uur durend intake-gesprek merkte ik dat het zeer professioneel aangepakt werd. Een duidelijk plan van aanpak en doelen werden benoemd. Na twee bijzondere sessies waarin we een familie-opstelling deden en een confrontatie met mijn "delen" (als ziel, verdriet, alcohol.......), waarin ik daadwerkelijk de alcohol door het raam weggooide en het uit mijn systeem was, had ik gevoelsmatig een grote stap gemaakt. De stijl van Alice zou ik willen beschrijven als zacht, liefdevol en warm en tegelijkertijd duidelijk met een richting van behandeling. Ik voelde me hier altijd prettig en gesteund. Opvallend was dat in de loop van de volgende dagen, met mijn gebruikelijke wijntje, het langzaam duidelijk werd dat het moment van stoppen als vanzelf zou komen. Dus op een ochtend tegen mezelf, en mijn vrouw, gezegd dat ik volledig ging stoppen met het drinken van alcohol. Het nog niet aan de grote klok gehangen uit onzekerheid of het wel zou lukken maar op het zelfde moment voelde ik ook zo sterk dat mijn 'systeem' afscheid had genomen van de alcohol en dat ik het niet meer nodig had. Nu ben ik twee maanden verder en drink geen alcohol meer. Ik voel me frisser, scherper en ben dichter bij mezelf. Het voelt vrij om 'los' te zijn, 'los' van iets nodig hebben. Ik ben dan ook zeer blij met mijn keuze voor Alice en de fijne manier waarop zij mij geholpen heeft om mijn 'systeem' te laten leven naar een nieuw opgedaan inzicht."
Johan 
In 2017 was ik op zoek naar een methode om af te vallen. Niks lukte en toen kwam ik de virtuele maagband tegen. Na me er in verdiept te hebben kwam ik op de site van Alice terecht. Bij de eerste kennismaking was ik gelijk overstag wat een rustige vrouw met veel ervaring over hoe je brein en lichaam werkt. Hier kwam ik er ook achter: het is niet alleen een bandje om je maag en klaar, het ging iets dieper. Je eet door je onbewuste en waarom?? Bij mij kwam het eruit: ik zat een tijdje niet lekker in mijn vel en daardoor ging ik eten. Bijvoorbeeld: ik voel me niet lekker ik moet iets zouts, nee nog niet lekker, dan iets zoets zo ging het de hele dag door. Alice heeft me laten inzien dat al het onbewust snaaien, bewust moest worden. Alles wat je eet moet je ook zelf willen en heel eerlijk ik ben nu 3 maanden verder en het werkt. Zit nu beter in mijn vel en de kilo’s gaan er geleidelijk af nu ongeveer 4 kilo. het gaat niet snel maar ik ben dik tevreden . Alice bedankt voor het inzicht dat je mij heb gegeven. Ik heb de regie over mijn lichaam terug. Warme groet,
Martha 
Getriggerd door facebook van een advertentie van “virtuele maagband” in 4 sessies. Ben ik op zoek gegaan wat het precies inhoudt, wat deze mensen bieden en of dat aansloot met hetgeen ik zocht. Al jarenlang kamp ik met overgewicht en welk dieet ik ook doe; niets helpt blijvend. Waar het met name aan schort was toch wel dat ik nooit een voldaan gevoel had na eten en ook nooit een seintje kreeg van: “nu is het genoeg” Omdat deze mensen alleen maar richten op het plaatsen van de virtuele maagband ben ik op zoek gegaan naar meer…. Want ik was er toen ook al van overtuigd dat het 1 niet los staat van het ander; er kan zomaar meer op je pad komen als je aan een specifiek doel gaat werken. Dus ik zocht verder en kwam bij de site van Alice terecht. Die sprak mij gelijk aan omdat Alice in meerdere therapieën gespecialiseerd is en mocht een bredere aanpak misschien wel nodig zijn dan zat ik in ieder geval goed. De eerste kennismaking met Alice voelde al gelijk goed en dat bleek wel tijdens onze eerste behandeling. Ik wist werkelijk niet wat mij overkwam want ik kon mezelf helemaal geven, naar bleek want dit zijn onbewuste processen maar voor mij oh zo belangrijk! De sessies waren intensief maar door de fijne, veilige, respect- en humorvolle begeleiding van Alice als zeer prettig ervaren. Ik wil jou, Alice, ontzettend bedanken, dankzij jouw hulp heb ik nu wel een vol en voldaan gevoel na het eten en heb ik leren ervaren dat ook mijn maag kan zeggen: “het is genoeg zo”. Wat ben ik daar blij mee! Nu kan ik verder met een gezond eetpatroon en hopelijk ooit een flink aantal kilo’s minder vol. Warme groet,
Truus 
Ik heb onze sessies in jouw fijne onderkomen als prettig en veilig ervaren. De diverse technieken die jij hebt toegepast hebben mijn inzicht vergroot, wat zeker zal helpen bij mijn herstel van de burn-out. Als ik weer ergens tegenaan was gelopen maakte jij daar met behulp van een van jouw technieken gebruik van, zodat iets negatiefs toch iets positiefs opleverde… De tweezijdig labyrint vond ik een openbaring en haal ik mij nog vaak voor de geest als ik iets moeilijk vind. En zo het vertrouwen vind dat het wel weer goed komt.
Lisa 
In mijn zoektocht naar ander werk merkte ik dat ik overmatig last had van spanning. Iets waar ik zelf zo weinig mee kon. Om dit aan te pakken heb ik heel bewust voor de voor mij onbekende hypnotherapie gekozen. Deels uit nieuwsgierigheid, maar vooral omdat ik de spanningsklachten via het onderbewustzijn wilde benaderen. En zo kwam ik bij Alice terecht. Met vijf sessies heeft ze me weer flink op de rit gekregen. En ook al was het soms spannend, ik voelde me bij Alice vrij en veilig om de dingen te laten gebeuren zoals ze kwamen. Als ik moet uitleggen wat het me precies bracht, dan zou ik zeggen dat mijn lijf hiervoor een maat te groot was. Nu pas ik weer in mijn vel. Energetisch voel ik me groter, steviger, sterker. Met vertrouwen kijk ik de toekomst tegemoet.
Loek 
Via internet de praktijk van Tussen de wilgen gevonden. Met weinig verwachtingen, maar met de intentie om gebrek aan richting en zelfvertrouwen aan te pakken. De methode die Alice gebruikte vond ik erg prettig en heeft geholpen om weer richting te hebben in mijn leven. Onbewust begon ik steeds lekkerder in mijn vel te zitten en inmiddels de therapie sessies afgerond en ik kan ik dit gevoel nog steeds vasthouden. Het voelt dat ik nu klaar ben voor de volgende stap.
Astrid (is een gefingeerde naam) 
Als gevolg van stress op mijn werk en een vervelende aandoening kreeg ik een burn out. Ik voelde me lichamelijk gesloopt en wist niet goed meer wat ik wilde. Een familielid van mij had goede ervaringen met hypnotherapie en daarom besloot ik dat ook te proberen met als belangrijkste wens het contact met mijn gevoel te herstellen. Via Google vond ik de praktijk van Alice. De praktijk is prachtig gelegen tussen de weilanden naast een oude molen wat direkt een ontspannen sfeer oproept. Het contact met Alice vond ik uitermate plezierig. Zij is vriendelijk en geïnteresseerd maar durft ook kritische vragen te stellen. Zij neemt steeds ruim de tijd en heeft veel aandacht voor de wensen van de client, zowel waar het gaat om het tijdstip van een afspraak (het kan ook 's avonds) als voor het verloop van een consult.
In overleg kozen we in iedere sessie voor een bepaalde techniek. In een aantal sessies heb ik geleerd om weer naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ik ben nog niet hersteld maar heb wel weer het gevoel dat ik op de goede weg ben.
Anne
Hypnotherapie is absoluut niet zweverig en valt totaal niet te vergelijken met mensen op tv die onder hypnose gebracht worden en dan van alles uithalen en zich daar daarna niets meer van herinneren. Alice heeft mij in vier sessies van de nachtmerries afgeholpen waar ik al heel lang last van had. Ik had dit jaren eerder moeten doen!'
Maaike
Alice de Wit is een zeer deskundig en doortastend hypnotherapeute, na 6 behandelingen toch een ander mens geworden.
Zij is middels haar doortastende communicatieve vaardigheden en gebruikmakend van het werktuig  hypnotherapie in staat in relatief korte tijd tot de essentie van je problemen te komen  en je handvatten te bieden voor de toekomst. Hetgeen ik dagelijks nog profijt en plezier aan heb.
Tot slot vind ik dat de praktijk "tussen de wilgen" in tot de verbeelding sprekende omgeving staat.
Waarvoor dank.....
gr S