Hypnotherapie, therapeutische virtuele maagband en afvallen

Hypnotherapie werkt op de lange termijn beter dan enkel een dieet volgen, omdat deze vorm van psychotherapie de oorzaken van overgewicht aanpakt. De meeste mensen die kampen met overgewicht weten precies waar je wel of niet van aankomt. Waarom verval je dan iedere keer weer in oude eetgewoontes? Waarom krijgt eten zo'n grote plek in je leven?

Therapie, wat je kunt verwachten?

Na een uitgebreide intake, behandel ik in een aantal sessies de onderliggende problemen vooral met Hypnotherapie en het verslavingsgedrag met EMDR-technieken, waarbij de hersenen zo worden beïnvloed dat de drang naar eten vanzelf wordt uitgedoofd. Je hebt er geen behoefte meer aan en kunt je richten op andere, positieve dingen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.

Samenwerking

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je als cliënt gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en dat je dat ook actief doet door met opdrachten aan de slag te gaan tussen de sessies door. Dat zal het effect van de therapie ten goede komen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.

Hoeveel sessies?

Deze vraag wordt altijd gesteld en daar is moeilijk antwoord op te geven. Standaard zeg ik: vier tot zeven sessies. De tijd tussen de afspraken in, is circa 3/4 weken, dat gaat allemaal in overleg.


Heb je vragen? Bel me gerust ( +31 6 12088287) of stuur een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).