Counseling

Lees meer...

Omgeving Leiden

Counseling

Counseling is samen een gesprek voeren waarbij je het gevoel hebt dat er echt naar je
geluisterd wordt. Je kunt je verhaal kwijt zonder dat er direct met advies
wordt gestrooid of dat er een oordeel wordt geveld. Er is ook alle ruimte voor de gevoelens die naar boven kunnen komen. Je staat stil bij je eigen thema en je gaat jouw kracht en mogelijkheden ontdekken. Counseling is gebaseerd op de Humanistisch Psychologische stroming waar Carl Rogers (Amerikaanse psycholoog en psychotherapeut) onder anderen de grondlegger van is. Counseling is ook een cliëntgerichte benadering. Je kunt counseling inzetten bij alledaagse vragen en problemen.

Lees meer...

Mindfulness

Mindfulness lijkt trendy en dat is het ook. Maar dat is het niet voor niks, dat leg ik later uit. Ik spreek de hoop uit dat het steeds meer toegepast zal worden in de westerse wereld. Zodat het deel uit gaat maken van het dagelijkse leven.Mindfulness is geen therapievorm maar een aandachtstraining. Aandacht krijg je niet door te ‘doen’  maar door  ‘te zijn’.
Ik geef naast gesprekken en hypnotherapie ook oefeningen mee aan mijn cliënten ter ondersteuning van de sessies. De oefeningen zullen aangepast worden aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

Lees meer